Шеф-кухар Найдорожчої ресторації Галичини – один з найкращих у світі
14.04.15

Шеф-кухар Найдорожчої ресторації Галичини Флорін Патрікі став переможцем всесвітньо відомого кулінарного конкурсу «Бісер моря-2015», який щороку проводиться на острові Брач у Хорватії.

31-річний Флорін Патрікі здобув золоту медаль у номінації “Тельбухи”. Він змагався з 20 кулінарами. Страва-переможець — тельбухи на подушці зі шпинату.

Учасників конкурсу від України обирали на внутрішньому конкурсі, для кожної страви створили технологічну карту, а кухарі вже додавали свої “родзинки”, працювали над оформленням. Кожну страву готували і дегустували по 20-30 разів. Конкурс тривав чотири дні. На третій українська команда організувала “Вечір української кухні”.

Цього року змагання між кращими кулінарами світу відбулися вдесяте, однак українці взяли участь в конкурсі вперше. І з першого ж разу вибороли одну золоту та три срібні медалі. Конкурентами українських кулінарів були близько 300 професійних кухарів з 18 країн світу.

Найдорожча ресторація Галичини — Львів, пл. Ринок, 14/8 (другий поверх), 050 430 87 83. Ми на Facebook.

За матеріалами газети "Високий замок"