Індійська кухня у Львові відтепер у “Маках”
09.05.15

Нарешті у Львові можна спробувати страви індійської кухні від кухарів із самої Індії. У демократичному суші-барі “Маки” тепер є індійське меню зі справжнім карі та масала чаєм!

“По всій Європі індійська кухня дуже поширена. У великих містах України також є багато індійських ресторанів. А от у Львові є все, окрім індійської кухні! У Холдингу емоцій !FEST ми вирішили, що люди повинні більше дізнатися про цю кухню, культуру та традиції”, - каже автор ідеї розвитку індійської кухні Лютфор Рахман.

Особливістю цього напрямку в “Маках” є те, що кухарі — індуси, справжні знавці своєї кухні. Саїфу 26 років, він навчався та працював у Сингапурі та Києві — кухарем. Шахнаджу — 45 років, в Україні він працював кухарем зокрема у Харкові.

Індійські страви відрізняються тим, що для їх приготування використовують багато спецій. Деякі з них не звичні, наприклад, для української кухні: кардамон, кориця, коріандр, імбир, зіра, карі, куркурма та інші, пояснює Лютфор Рахман. Але пряна їжа не завжди «гостра» на смак, запевняє він.

“У стравах, які ми готуємо в “Маках”, багато спецій не лише для аромату, але й для стимулювання апетиту. А ще спеції мають лікувальні властивості. До речі, спеції привозимо з Індії”, - каже Лютфор Рахман.

Саїф. Готує індійську їжу в "Маках"

Щотижня у “Маках” планують проводити культурні заходи, аби знайомити львів'ян та гостей міста з індійськими традиціями. Наприклад, дуже популярні зараз у світі розписи хною на тілі — мехенді — стануть тут традиційними.

«Маки»- Львів, вул. Дорошенка, 27, 050 317 60 79, 067 311 31 81.

Час роботи:10:00-00:00

Час доставки: 10:00-22:00. Ми на Facebook.https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif