“Джазові історії Олексія Когана” під Арсеналом
11.05.15

У суботу, 23 травня, у Львові — вечір джазу. Свої “Джазові історії” у супроводі джаз-бенду розповідатиме відомий радіоведучи та організатор музичних фестивалів Олексій Коган. Цього вечора можна буде не лише почути захопливі історії про легендарних джазменів, але й почути їхню музику.

“Джазові історії з Олексієм Коганом” - це вже не просто назва конкретного концертного проекту, а окремий унікальний формат. Розповіді про найвідоміших джазменів тут невід'ємні від музичних ілюстрацій — і логічно перетікають одні в одних під час концерту.

Фото з Facebook Igor Petrof

Ідея такого музичного перформансу вперше зародилась 2014 року, коли продюсерський центр Jazz in Kiev випустив подвійний СD “Jazz з Олексієм Коганом”. Жанр цього релізу можна визначити так: музична аудіокнига, що поєднує в собі авторські есе та джазові композиції. Презентація альбому також стала відображенням його формату: на сцені Олексій Коган ділився спогадами про знаменитих виконавців, а джазовий бенд грав музику тих зірок, про яких йшла мова. Кожен новий концерт проекту “Джазові історії” одночасно і схожий на попередні, і кардинально від них відрізняється. Адже розповідей про джазменів — легендарних та не дуже — в Олексія Когана незліченна кількість. А гурт, в якому грають кращі українські музиканти, щоразу виконує нові композиції із золотої колекції джазу.

Концерт, що відбудеться у Львові 23 травня в нічному клубі Ринок зброї “Під Арсеналом” (21:00, вул. Підвальна, 5; тел.: 067 373 4151) буде присвячений фестивалю Alfa Jazz Fest та його зірковим учасникам різних років. Публіку очікують історії про Гербі Генкока, Джона Скофілда, Пакіто Д`Ріверу, Джорджа Бенсона, Вейна Шортера, Ларі Карлтона та інших.

Приходьте послухати “невигадані історії одного радіоведучого про зустрічі з видатними музикантами джазу” (як коротко охарактеризував проект його автор).

Дивіться також: Rock&Jazz: 3 топ-концерти травня «Під Арсеналом»

Квитки на концерти вже у продажу: в клубі Ринок зброї "Під Арсеналом", у Криївці (пл. Ринок, 14), в інфо-центрі Just Lviv It (пл. Ринок, 10) та Just Old Tram (біля Федорова).

Довідка: Олексій Коган — автор і ведучий понад 5 тисяч радіопрограм, що виходять в ефір з моменту зародження українського радіо — з 1989 року — і донині. Автор програми “Jazz з Олексієм Коганом”, що виходив в ефір на каналі ТВі. Продюсер і арт-директор компанії Jazz in Kiev, куратор Волошинської сцени фестивалю “Джаз Коктебель”, арт-директор Alfa Jazz Fest у Львові, член Міжнародної джазової асоціації журналістів.