У Театрі пива “Правда” - новий пивовар зі США
08.06.15

До команди Театру пива «Правда у Львові приєднався новий пивовар. 26-річний Корі МакГіннес (Cory McGuinness), що до цього керував відомою американською мануфактурною пивоварнею Old Town Brewing, тепер працює тут головним пивоваром.

Фото: brewpublic.com

У травні він переїхав до Львова, аби працювати у Театрі пива “Правда”.

“Я вже давно мріяв працювати в Європі. Один мій німецький друг-пивовар запропонував мені поїхати до Львова. Я приїхав, подивився на місто, спробував пиво у “Правді”. І це полегшило прийняття рішення. Вже згодом я переїхав до Львова. Мої рідні переживали через ситуацію в країні, але я їх запевнив, що у Львові все добре”, - розповідає Корі МакГіннес.

Корі родом з Портленда (Орегон, США). Почав свою кар'єру в 10 Barrel Brewing в Орегоні, навчався в одній з найпрогресивніших шкіл пивоваріння Siebel Institute of Technology, вивчав європейську пивну культуру у Мюнхені, працював у Канзасі в Tall Grass Brewing, а згодом у Walking Man Brewing в штаті Вашингтон, подорожував Європою, вивчаючи пивні традиції різних країн.

“У США я став головним пивоваром у 23 роки, а варити пиво взагалі почав у 18. Це випробування для мене — бути головним пивоваром, і я цього дуже хотів. Це чудова можливість! Новий американський стиль пивоваріння стає все популярнішим, але мені також дуже подобається бельгійська школа пивоваріння, і я працюватиму у цьому стилі. Щодо планів — хочу зварити пиво повністю з українських інгредієнтів, а ще — повезти пиво “Правда” на найбільші світові пивні фестивалі”, - розповів пивовар.

Корі МакГіннес планує проводити і спільні варки пива з гостьовими пивоварами “Правда” - з Бельгії, Німеччини, Чехії, а також — запрошувати друзів-пивоварів зі США та Нідерландів.

Додамо, попередній пивовар “Правди” Елізабет Лесуар повернулась додому у Бельгію. Вона працювала у Театрі пива “Правда” з часу відкриття — з грудня 2014 року.

Нагадаємо, Театр пива "Правда" працює у Львові на площі Ринок, 32. З грудня минулого року тут зварили 15 сортів власного мануфактурного пива.

Згодом на нашому сайті читайте про нові рецепти та сорти пива, які Корі МакГіннес варитиме у "Правді", про його перші варки у Театрі пива та враження від Львова та України!