!FEST Latte Art: кавове мистецтво львівських бариста
22.10.15

21 жовтня бариста Холдингу емоцій !FEST зібралися у Ринку зброї “Під Арсеналом”, щоб позмагатися у майстерності Лате-арту. У батлі взяли участь 24 учасники з усіх ресторанів компанії.

До складу журі увійшли кавові експерти Юрій Баньковський, Христина Берднікова, Ігор Павлов. Модератором дійства був незмінний талісман !FEST-rоманди Ромко Колобок.

Змагання бариста проходило у чотири етапи. 24 учасники шляхом жеребкування були поділені на пари суперників, які одночасно готували та представляли свої кавові шедеври, а судді в свою чергу серед пари мали обрати найкращого.

Переможець цього етапу проходив у наступний тур, у фінал пройшло троє учасників. Переможцем став Дмитро Височанський (Ринок зброї “Під Арсеналом”), друге місце посів Андрій Лозинський (“Львівська копальня кави”), а бронзу взяв Роман Блоха (“Пошта на Друкарській”).

У першому етапі завданням було відобразити на капучино фігуру “подвійне серце”, другий етап - “розетта”, третій — фігура “тюльпан”, який малюється з чотирьох вливань. А в фіналі учасники зображали “фенікса”, як відомо, це один з найважчих кавових малюнків.

Головний суддя змагань наголосив, що рівень учасників значно зріс за час підготовки до турніру, тому це, беззаперечно, матиме дуже позитивний вплив на естетику подачі капучино у мережі авторських ресторанів Холдингу емоцій !FEST. Отже, запрошуємо усіх скуштувати смачної, а головне красивої кави від переможця змагання з лате-арту Дмитра Височанського у Ринку зброї “Під Арсеналом”!

Лате-арт — це особливий спосіб вливання спіненого молока в еспресо, завдяки чому на поверхні кави утворюються різні візерунки. Також візерунок може бути створений шляхом простого малювання на верхньому шарі піни, наприклад, зубочисткою або іншим гострим предметом. Лате-арт вимагає чіткого дотримання пропорцій молока і кави.

Більше фотографій тут.