У Львові відбувся найбільший в Україні Чемпіонат з Каптейстінґу
01.07.18
Мали цими вихідними наш перший чемпіонат з каптейстінґу! То такий метод дегустації та проби кави, ще кажуть каппінг. Відтепер !FEST COFFEE MISSION буде організовувати цілу купу подій для фанатів, поціновувачів, любителів та профі у великому всесвіті кави.

І от ми зорганізували чи не найбільший в Україні чемпіонат з каптейстінґу. 72 учасники з усієї країни: Київ, Львів, Одеса, Харків, Дніпро, Кропивницький, Івано-Франківськ, Рівне і навіть з Молдови. Допоміг все зробити на високому рівні Руслан Карелашвілі, наш співорганізатор, суддя кавових чемпіонатів.

Почали з кави і зустрічі з фермерами із Сальвадору та Гондурасу. “Була дуже класна зустріч, поговорили про проблеми вирощування кави, учасники ставили дуже серйозні запитання”, - розповідає Дмитро Слукін, керівник !FEST COFFEE MISSION.

Потім приступили до чемпіонату. Якщо детальніше, то все виглядало отак.

Організатори готували 8 лотів (позицій) кави по 3 зразки. Серед тих трьох були два горнятка кави звареної з одного зразка і одне - з іншого. Кожен учасник повинен визначити те, яке не співпадає по смаку до двох однакових - тобто знайти інший зразок. І все це треба зробити ще й дуже швидко - за 8 хвилин.

Кажуть, то було важко: “Ми ускладнили завдання. Наприклад, на відбірковому турі учасники пробують зразки лише з Коста Рики. Уявіть собі 8 лотів, близько 24 зразки кави, але це все - один регіон, і це більш-менш однаковий базовий смак, але все ж відрізняється”, - пояснює Дмитро Слукін.

От враження однієї з учасниць, яка увійшла до фіналу і посіла 2 місце: “Це вже мій двадцятий чемпіонат. Так багато учасників не було жодного разу і так багато звареної кави, я думаю, я ще не бачила ніколи. Кава нереально смачна. І її було дуже приємно пити, я навіть довше ніж зазвичай пила” - розповідає Ніно Музика про Великий чемпіонат з каптейстінґу у Львові.

Головний приз, а це поїздка на ферми Гватемали, Ель Сальвадору та Гондурасу у січні 2019, дістався Аліні Вітренко, учасниці з Києва, яка уже 7 років у справі. Таку ж нагороду отримав, як приз глядацьких симпатій від фермерів - Андрій Васильєв (на чемпіонаті в нього 3 місце).

Інші фіналісти отримали річну “підписку на каву” - 1 кг доброї кави в місяць і фірмові сувеніри від !FEST COFFE MISSION. ;-)

Скоро організуємо ще чемпіонат - стежте за анонсами.