Де поїсти без м'яса? Ресторанний маршрут для тих, хто постить
22.04.19

Живемо на Галичині, в краї, де міцно тримаються традицій. Тому, новина, що від нині за тиждень буде Великдень, не оминула нікого. :-)

Ми підготували маршрут нашими кнайпами у Львові для тих, хто твердо вирішив цього тижня триматись Посту. Не переживайте, далеко від центру йти не треба буде.

Понеділок

Пропонуємо почати маршрут в ресторані Пструг, хліб та вино. Погода сприяє - можна і на дворі посидіти. У меню є річкова форель з різними гарнірами, дуже добрі канапки з овочевими та рибними намазанками. Поза тим, овечеві закуски і салат з мідіями, якщо хочеться чогось незвичного. Перші страви в Пстругу - без м`яса але на основі вершків або зі сметаною.

Вівторок

Скільки вже було розмов про оновлення Дзиґи. Можна до всього ще й меню перевірити. Основна пісна пропозиція в меню - рієт зі скумбрії. Є смачні вареники з вишнею і традиційні - з картоплею. Салати в Дзизі теж є і вони смачні. До пісного меню - салат з селери.

Середа

Галицька жидівська кнайпа “Під Золотою Розою” - крапка для вечері в середу. І хоча на вході кажуть “Шалом”, але їжа тут не кошерна, кухня все ж галицька. В меню “Рози” є широкий вибір страв без м’яса: багато риби (короп фарширований на пательні з картоплею та грибами у вершковому соусі, короп під пірниковим соусом, скумбрія печена). З перших страв: зупа з ярин та овочевий суп-пюре. Є теж широкий вибір закусок: хумуси (традиційний та нетрадиційні: гарбузовий, буряковий, шпинатний), оселедець. Ну і салати.

Четвер

Пропонуємо Пошту на Друкарській. Основна страва там - нарізанці. Такі собі крафтові макарони. Є багато різних варіантів рецептури - з пісних: з грибами, ягодами, песто. Є фетучіні з лососем.

Ну, або Гасова Лямпа. Тут теж є риба: люксусова макрель (запечена скумбрія в пряному маринаді з овочами). Є печена картопля і дошка квашенини. З салатів - грецький, який можуть приготувати без бринзи.

П’ятниця

Страсна п’ятниця - це один з найсуворіших днів Великого посту. Тут рекомендуємо Дуже високу кухню. Це ресторан без меню, де команда кухарів ну дуже любить приймати виклики та готувати унікальні страви з додаванням несподіваних інгредієнтів. Спробуйте! Думаємо їм та вам сподобається.

Субота

Якби ви мали час на здибки в суботу, чи раптом так сталось, що зі всім справились і до Великодня готові, треба на швидко перекусити в центрі. Тоді - Львівські пляцки. Тут можна скуштувати лососевий штрудель зі шпинатом, а також міні-штрудель з шпинатом і сиром фета.

Ше маємо широкий асортимент страв без м’яса в наших “м’ясних кнайпах”. Але вирішили в маршрут їх не включати. Від спокус - подалі ;-).

Так-так, і Реберня має рибу в меню, а ще овочеві асорті, салат з капусти та корінців, овочевий бульйон. І Перша Грильова ресторація “М’яса та справедливости” готує овочевий салат, форель та скумбрію. Можете завітати і після свят.

Неділя

На сам Великдень рекомендуємо йти в нашу нову кав’ярню. Перевіряти чи справді такий смачнючий той наполеон в новому Grand Сafe Leopolis. Кав’ярню плануємо відкрити ще цього тижня в тестовому режимі.