Уляна – нове пиво в “політичній серії” правдівського пива
01.05.19

Все цікавіше стає в українській політиці – вибори, скандали, суди ;-) Тож “політичну серію” Театру пива “Правда” поповнюємо пивами, які “розповідають” про події в нашому політичному житті. Якби не знали, то коротко: політичні етикетки на пивах “Правди” фіксують важливі політичні події та персонажів у сучасній історії. В цій серії є пива Frau Ribbentrop, Putin Huilo, Trump та інші.

Але вперше ми присвятили пиво представниці українського політикуму. Був ще “Зеник”, але то збірне поняття політика-галичанина, а не власне людина-політик.

Пиво з обліпихою, то попереджаємо відразу – кисле. Пивовари використали 110 кг обліпихи і загалом зварили близько 2 тонн “Уляни”.

Уляна лікує цілу систему охорони здоров’я, а обліпиха – теж лікувальна ягода з купою вітамінів”, – каже Назар Голдрич, пивовар.

На етикетці – Уляна Супрун, в.о. міністра охорони здоров’я, і текст про неї:

Уляна Супрун – Людина, нехарактерна для українського політикуму. Американка, що вирішила з чоловіком повернутись в Україну та набула громадянство. Пластунка з плєцаком на плечі, саме в такому вигляді вона без попереджень з’являється у наших поліклініках та лікарнях. Лобіює вакцинацію та пише вкрай незвичні блоги з медичними порадами для християнської країни з шаманськими лікарськими традиціями. Є ворогом для «давніх» українських політиків та надією на зміни для молоді і прогресивної частини суспільства. Попри публічну підтримку політичного керівництва країни, Уляна так і не є призначена на посаду міністра охорони здоров’я та залишається виконувачем обов’язків. Проте це не заважає команді реформаторів крок за кроком робити українців трохи здоровішими чи бодай розумнішими :)

“Уляна” – це савер (sour beer), тобто освіжаючий стиль пива. Назар Голдрич, пивовар Театру пива Правда, який його зварив, рекомендує смакувати це пиво як освіжаючий напій у спеку й не поєднувати з їжею. Але якщо вже хочеться поїсти, тоді варто замовити до нього качку чи рибу.

Пиво розкупили швидко. Залишилося ну дуже мало пляшок.