«Сакральний гербарій»: у Львові відкрили першу персональну виставку Мар’яна Пирога
10.06.19

5 червня в арт-центрі Дзиґа відкрили мистецький проєкт Мар’яна Пирога “Сакральний гербарій”. Це перша персональна виставка митця.

Проєкт – еволюційний, автор допрацьовуватиме, домальовуватиме, дороблятиме його вже в галереї в часі експозиції. Так, просто на відкритті Мар’ян доповнив виставку ще одним об’єктом. Тож на закритті “Сакральний Гербарій” виглядатиме інакше, ніж на відкритті.

“Святе письмо очима рослин. Шана стихії, уклін їй та молитва. Конкретики немає. Проєкт житиме своїм життям”, – розповідає про виставку Мар’ян Пиріг і запрошує містян та гостей Львова дослідити духовний вимір ботанічного світу й узяти участь у ботанічному таїнстві.

Відкрили виставку у Всесвітній день охорони навколишнього середовища, але це “не спеціальна випадковість”, як каже автор.

Проєкт має 70 об’єктів. І кожен розповідає про суть таїнства.

За словами арт-директора галереї Володимира Кауфмана, “дивний та цікавий – це два визначні параметри цього проєкту. Він заставляє думати, напружуватись і переживати”.

Це перша частина проекту “Хроніки Ботанічних Сьятих”. Другу частину проєкту, експонуватимуть у галереї ICONART з 2 липня.

Фото: Михайло Кушнір