Вільні та небайдужі купили операційний стіл для Військового госпіталю
19.10.19

Ми точно знаємо, що нам усім треба ще багато працювати разом, аби медичні установи надавали українцям якісні послуги, зокрема – медичні. Тому Благодійний фонд вільних та небайдужих ставить у пріоритет цілі, завдяки яким можна допомагати відразу великій кількості людей. 

Так, 14 жовтня, в День захисника України, представники нашого Фонду передали Військовому госпіталю, а саме відділенню нейрохірургії і неврології, новий операційний стіл. 

Тепер це відділення обладнано новесеньким універсальним операційним столом моделі ЕТ 300. Нас тішить, що цей стіл зроблено в Україні, його виробник – компанія Біомед. 

Тож відтепер військові нейрохірурги ще краще й ефективніше проводитимуть складні операції на мозку та хребті і щоденно рятуватимуть життя нашим військовим. Трохи статистики: медики лише цього відділення (нейрохірургії та неврології) з початку року зробили вже 530 операцій, з них понад 60% кваліфікують як складні операційні втручання.

Це вже 12-та мета Фонду, і 262 тис. грн вільні та небайдужі зібрали за 4 місяці.

Дві основні переваги нового столу: 

  1. Рентгенопрозорість, тобто рентген можна робити просто під час оперативних втручань і відповідно до його результатів коригувати перебіг операції. Попереднє обладнання не забезпечувало таких функцій.
  2. Функціональність. Стіл може фіксувати хворого в різноманітних позиціях і під різними кутами, щоб краще оперувати його. Рухається сам стіл, а також окремі його частини, ще він має електрогідравлічний привід. Зокрема, пацієнта тепер можна оперувати сидячи й у положенні на животі. Попередній стіл рухався лише частково.

Про переваги нового обладнання розповіли Олександр Алєксєєв, начальник клініки нейрохірургії і неврології, та Ростислав Іваник, начальник нейрохірургічного відділення клініки нейрохірургії та неврології, які використовуватимуть цей стіл щодня.

Кошти Фонд збирає різними шляхами: 

  • з допомогою спеціальних благодійних скриньок у ресторанах і магазинах Холдингу емоцій "!FEST";
  • бофонами в системі лояльності "Локаль" (через додаток і гарячу лінію);
  • Онлайн тут, а також в мережі терміналів EasyPay.
  • завдяки пожертвам анонімних жертводавців через розрахунковий рахунок у банку;

Уже невдовзі Фонд оголосить нову мету. Стежте за анонсами.