Фонд вільних та небайдужих зібрав 142 000 грн на обладнання для Охматдиту
13.03.20

Монітор нагляду за станом пацієнта для Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит» – це 13-та ціль, якої досягнув благодійний Фонд вільних та небайдужих.

Монітор, який уже передали лікарні, стежить за роботою серця, органів дихання, а також міряє насичення організму киснем у діток під час операції. Він із тих апаратів, які стоять на сторожі безпечного проведення операції, а це дуже важливо.

Дякуємо всім, хто долучився та скерував кошти й бофони у Фонд.

"Маю 7 років досвіду роботи анестезіологом (середина 1980-х – 1990-ті роки), то мушу сказати, що таких моніторів на той час ми не мали. У нас були очі, вуха, фонендоскопи, а для старших діток – апарат з електродами, який хоч трохи стежив за роботою серця. Якщо ми проводили якесь оперативне втручання малим діткам, то просто приклеювали стетоскоп до грудини малюка й постійно працювали зі слухавками у вухах. У такий спосіб стежили, що з тією дитиною робиться, чи можна додатково вводити анестезію або ліки, чи ні. Коли виходила з операційної, в мене просто гуділо у вухах. Тому сучасна техніка – це інструмент, який дозволяє безпечно проводити операції таі якісно виконувати ту маніпуляцію, яка врятує життя і здоров'я. Дякуємо ще раз спільноті вільних і небайдужих", – розповіла директорка Львівської обласної дитячої клінічної лікарні "Охматдит", пані Олександра Бурда.

Фонд уже обрав нову, 14-ту, ціль – дефібрилятор для Центру легеневого здоров’я. Україна та Львів зокрема готуються до ймовірного поширення коронавірусу, а цей апарат допоможе рятувати пацієнтів з ускладненнями, спричиненими вірусом. Якщо спалахне епідемія, то таких пацієнтів може стати дуже багато. Попри увагу уряду та міських структур, лікарні міста й області потребують більше спеціального обладнання.

Цей апарат одночасно може бути монітором для пацієнта і, власне, виконувати функцію дефібриляції.

Вартість – 130 000 грн.

Пожертвувати кошти !Фонду можна онлайн тут, а також у мережі терміналів EasyPay.

Також долучитися до !Фонду можна бофоном (у додатку LOKAL чи за телефоном гарячої лінії LOKAL 0 800 501 494)

Кому: Благодійний фонд "Вільних та небайдужих"
Код ЄДРПОУ: 38738541     
Найменування банку:
АТ "РАЙФФАЙЗЕН БАНК АВАЛЬ"
Розрахунковий рахунок: UA233808050000000026004405654
Код банку (МФО): 380805
Призначення платежу: Благодійна допомога.