Їжа без посередників
17.06.22
Ми знаємо, що ти переживаєш за наших на фронті. І робиш все, щоб пришвидшити нашу перемогу. Але щоби трохи відволіктись і зазирнути в ту частинку життя, коли дивуєшся смаку їжі, коли неочікувано для себе відкриваєш нові страви, коли можеш поспілкуватись із кухарем і задуматись як це все працює, запрошуємо на горище пл. Ринок, 14.


Дуже висока кухня − то ресторан, де не обмежують себе меню, тут відкривають нові смаки та поєднання продуктів, які важко уявити в одній страві. Тут можуть здивувати гостя навіть, здавалося б, «простою» та зрозумілою їжею. Тут кожна страва виходить неповторна та унікальна, − зрештою, якщо замовити одне і те ж у різні дні та в різних кухарів, то найчастіше їжа смакуватиме по-різному. Усі замовлення приймають безпосередньо кухарі, щоб не пропустити найменшої деталі. Аби страва вдалась на смак гостя, ми дізнаємось про продукти, які до смаку, чи навпаки, які небажані у страві. Це ресторан, який щодня немов відкривається з нуля, можливо і з новими стравами, про які ще не знають ані команда ресторану, ані гості.

Як це працює?

1. До тебе підходить кухар, аби поспілкуватись і зрозуміти смак та гастрономічні побажання, й те, чого б не хотілось бачити у страві. Він завжди враховує настрій та бажання до відкритості і експериментів. Згодом, за необхідності, кухар опрацьовує замовлення з командою, яка допомагає і доповнює страви. Якщо важко визначитись з побажаннями, то хороший шлях − довіритись кухарю, він допоможе у виборі, або буде готовий приготувати страву, врахувавши всі деталі вашої розмови.

2. Обираєш не лише страву, але і її розмір. Залежно від того, чи дуже голодний, чи просто маєш настрій на перекус.

3. На ціну страви впливають інгредієнти та розмір. Кухар повідомляє діапазон вартості страви, від і до, бо в процесі обговорення з командою та приготування, до страви можуть додаватися інгредієнти, які змінять ціну. Тож ще під час замовлення гість приймає рішення, чи підходить вартість, чи варто щось змінити.


4. Індивідуальний підхід до готування страв передбачає трохи більше часу, ніж як зазвичай у ресторанах. Тому кухарі рекомендують замовляти страви курсами, від закусок та салатів до основних страв, аби не сидіти голодним. А поки чекатимеш − можеш насолодитись музикою з вінілів та авторськими коктейлями.

5. Якщо маєш бажання на напої чи алкоголь, − то для цього маємо порадників, які працюють за баром Дуже високої кухні, вони прийдуть, щоб допомогти із вибором вина, кави чи коктейлю і приймуть замовлення.

Кухня

Скільки людей, стільки й смаків, і аби приготувати страву, яку надумали собі гості, на кухні повинно бути велике різноманіття продуктів, заготовок, м’яса, риби, різних овочів, фруктів та морепродуктів, соусів, заправок, паштетів. Крім більш-менш звичних для нашого раціону харчів, щодня тут можна замовити унікальні страви. Окремою темою є сезонні продукти й гастрономічні дива, які творять з них кухарі. Це цікавий досвід скуштувати унікальні поєднання зі свіжих локальних продуктів, притаманних регіону. Це може бути морозиво з ялинових шишок, палянички з дикоросами, страви зі спаржею та румбамбаром. Усі кухарі, які працюють у закладі − це люди з великим досвідом і багажем знань. Це досвідчена та сильна команда, тому радимо бути відкритими до власне пропозицій наших хлопців і дівчат при замовленні страв :)

Музика

Крім їжі без посередників, тут звучить і музика з вінілів із унікальних рупорних колонок, які створили львівські майстри. Це особливий чистий звук із правильним тональним балансом, такий, немов ти сидиш прямо на концерті своїх улюблених виконавців.

Інтер’єр

Ресторан розташований на стриху старої кам’яниці, тому й інтер’єр тут відповідний. Стилізований голубник, гори книжок, стара ванна і ліжко, заплетене до стелі павутинням з ниток. Все, як у поважних ґаздів на горищі.

Тераса

У Дуже високій кухні є тераса, яка працює незалежно від пори року та погоди. Все завдяки кулям, які зігрівають взимку та ховають від негоди в інші пори року. Тут панує особлива атмосфера, романтики додає вид на панораму Львова. Забронювати столик можна за телефоном 067 314 10 71.


Щоразу, коли гість приходить у заклад, він відкриває його по-новому. З новими стравами та гастрономічними враженнями. Тож запрошуємо.