Пиво як психологія: 7 цитат бельгійського бровара Олів'є Уенса
09.02.15

Відомий бельгійський бровар Олів'є Уенс, що варить пиво з 14 років, зустрівся у Львові з пивоманами у Пивному театрі “Правда”. Він розповів про своє ідеальне пиво та про пивну культуру бельгійців.

Олів'є варить пиво уже 10 років, він представляє всесвітньо відому пивоварню "Брасері де ля Сен" (Brasserie de la Senne). Вже кілька разів він варив пиво у Пивному театрі “Правда” у Львові і має намір створювати тут ще більше нових сортів та рецептів.

Пропонуємо вам найцікавіші моменти з пивної лекції Олів'є Уенса у Львові:

1. Робити пиво лише для себе - це якась дурня. Я роблю пиво для людей!

2. Моя робота, як у психолога - приносити людям задоволення. Задоволення від пива. Аби люди, поєднані пивом, говорили про нього!

3. Я починав варити пиво з 50 літрів. Зараз я продаю пиво навіть у Китай - за спеціальним ексклюзивним рецептом для китайського ринку!

4. Для пивовара найважливішим питанням є гігієна. Пиво - дуже чутливий продукт, з ним можна мати дуже багато проблем через бруд і бактерії. Тому, коли вариш пиво, 90% часу - це миття і наведення чистоти, і тільки 10% - саме пивоваріння.

5. Дуже складно класифікувати мануфактурне пиво у якусь категорію. Наприклад, відоме брюссельське "Тарас Бульба", яке п'ють і люблять у світі багато років — воно досі не має визначеного стилю. Адже воно гірке, хоч і слабоалкогольне...

6. Якщо піна на пиві швидко падає - це недобре! Бо вона захищає пиво від окислення та довше зберігає його холодним, а тому і смачним.

7. Я люблю робити пиво, яке мені подобається! Люблю гірке пиво, але й люблю фруктове, яке багатьом чомусь не до смаку.

Також Олів'є Уенс зварив у Пивному театрі “Правда” вже відомий сорт пива “Сила” (світле міцне пиво (8%), насичене, поєднує в собі солодкий смак з гірчинкою).

Нагадаємо, перші два сорти львівського мануфактурного пива “Правда Сило” і “Правда Свято” вже можна придбати у крамничці Пивного театру “Правда” на площі Ринок, 32, тел.: 050 374 49 86.

Новини про наступні зустрічі з відомими пивоварами у Львові шукайте на нашій сторінці на Facebook.