Гастрономічний тур ресторанами Львова спільно з ТМ "Боржомі"
20.06.14
У Львові відбувся другий тематичний захід у рамках соціальної ініціативи ТМ «Боржомі» з розвитку Гастрономічної культури. Цього разу гостей зустрічала насичена та колоритна галицька кухня, яка, упродовж кулінарної подорожі, відкривала присутнім свої таємниці. В особливій атмосфері місцевих ресторацій, цукерень і кнайп гості закладу також дізналися секрет гарного самопочуття після щедрого галицького застілля та на власному досвіді переконалися, що з «Боржомі» ранок буде легким, а смачного багато не буває. 

Учасники туру відвідали "Криївку", "Львівські пляцки", "Найдорожчу ресторацію Галичини", "Львівську копальню кави", "Пструг, хліб та вино", "Першу грильову ресторацію м'яса та справедливости" та "Пошту на Друкарській".

 Гастрономічний бік Львова спокушає туристів не менше, ніж бік культурний та історичний – і насамперед, завдяки галицькій кухні. Знавці кулінарної справи визначають її як шалений мікс традиційних страв різних народів світу. Саме тому на галицькому столі можуть зустрітися польський бігус та австрійський штрудель, єврейський форшмак та галицькі пляцки з грибною мачанкою, і виглядатимуть разом цілком доречно! 

 «Говорити про галицьку кухню з одного боку легко, з другого важко. Так, віденський штрудель ніби вважається галицьким; бограч угорський – теж ніби галицький, але ці страви також є у кухні тих народів, які довгий час жили на території Львова, - поділився своїми роздумами Юрко Назарук, відомий галицький ресторатор. І зазначив, що дізнатися, що саме являє собою галицька кухня насправді, можна лише дослідним шляхом – відвідавши кілька ресторанів, де подають власне львівські наїдки й напої. 

Секретами приготування ідеальних стейків різних ступенів прожарки ділився операційний директор Холдингу емоцій «!FEST» Жан Клод Гєна, гастрономічний експерт з 40-річним досвідом у ресторанному бізнесі. 

 «Українська кухня, і зокрема галицька, є досить насиченою. Адже українці так люблять м’ясо, - розповів Жан Клод. – Проте завелика кількість м’яса погано засвоюється організмом. Саме тому в меню всіх наших закладів є мінеральна вода «Боржомі», яка допомагає впоратися з львівським застіллям та чудово пасує до м’ясних та насичених страв».

Нагадаємо, що у квітні 2014 року ТМ «Боржомі» виступила з соціальною ініціативою з розвитку гастрономічної культури в Україні. Метою цього довготривалого проекту є актуалізація проблеми неправильного харчування українців, інформування про основні принципи поєднання страв та напоїв, а також закладення основи гастрономічної культури в Україні.