Вільні і Небайдужі: Нова мета Фонду — допомога дітям Героїв
29.07.15

Фонд Вільних і Небайдужих не залишається осторонь подій в Україні. Ми частково виконали попередню ціль і зібрали кошти на майже 500 аптечок для українських військових, що воюють на Сході України. У зв'язку з подіям в країні, виникає все більше важливих потреб. І допомоги потребують не лише вояки, але й їхні сім'ї, і, головне, їхні діти. Тому Фонд оголошує про нову ціль — збір коштів на оздоровлення у гірському таборі 100 дітей українських вояків, що загинули чи воюють на Сході України.

Літній табір для оздоровлення дітей українських Героїв стартував у Львівській області. Тут вже пройшли перш заїзди дітей військових, які воюють або загинули під час бойових дій на Сході України, та дітей Героїв Небесної Сотні. Це спільний проект двох громадських організацій “Реабілітаційної-адаптаційного центру” та “Допомога дітям Героїв”. Щотижня відбуватимуться нові заїзди у табір “Радіти”, розташований у затишній місцині в горах, у селі, тісно пов'язаному з українською історією, а працюватимуть з дітьми психотерапевти, художники та інші волонтери-митці. Усі небайдужі можуть долучитися і допомогти, аби якомога більше дітей змогли відпочити в горах. У зв'язку з цим Фонд Вільних і Небайдужих оголошує про нову ціль — зібрати 120 тис. грн на оздоровлення 100 дітей Героїв і таборі “Радіти”.

Мета табору — оздоровлення дітей, пояснює один з ініціаторів табору, психотерапевт Микола Винницький. Організатори уже мають досвід роботи з дітьми воїнів та безпосередньо з учасниками бойових дій.

“Інформаційний простір і сім'ї дітей переповнені темою війни і боротьби. Вони постійно відчувають напругу, постійно переживають. А в таборі діти мають набратися сил, переключити свою увагу на дитяче — на питання щастя і радості, тому й табір має назву “Радіти”, - пояснює Микола Винницький. - Створена команда професійних психотерапевтів, які будуть залучати дітей до взаємодії в усіх сферах. Це буде не лише спілкування, але й фізичні вправи (лазанки, ходіння по канату та багато ін.). Також у програмі табору арт-терапія та різноманітні майстер-класи, заняття на взаємодію команди. Гратимемо на музичних інструментах, навчатимемо дітей фотографувати, розглядатимемо зорі у телескоп і клітини — у мікроскоп. Щовечора біля вогнища ми читатимемо дітям притчі-казки з повчальним змістом та ін.”.

Місце проведення табору: село Недільна Старосамбірського району Львівської області. Тут зароджувалась УПА. Село Недільна мало особливе значення для УПА і мало кодову назву “Київ”, тобто центральна криївка. І цій темі буде присвячено мандрівку на цілий день: “Це тема воїнства і патріотизму. Ми будемо йти в гори 6 км, мандрівка з вогнем, вшанування могили бійців УПА, яка знаходиться на гірській вершині з фантастичним видом”, - кажуть організатори.

Діти житимуть в наметах по двоє. На випадок негоди їх розмістять у будинку. Батьки можуть зголоситися і бути волонтерами, допомагати облаштовувати побут і готувати їсти на польовій кухні.

“Ми будемо використовувати усі ті засоби, які допоможуть дитині в природний спосіб опрацювати весь травматичний, фрустраційний досвід, отриманий за останній час. Допоможемо дітям заглянути у себе, отримати позитивний досвід від спілкування. Після проходження табору частину занять — з психологічної взаємодії та мистецькі уроки — діти зможуть продовжити вже у Львові”, - додав Микола Винницький.

Діти матимуть змогу спілкуватися з батьками інтернетом, по скайпу. Це, стверджує психотерапевт, має важливе значення для всієї сім'ї, адже батьки зможуть побачити своїх дітей усміхненими, щасливими у такий непростий час.

Умови: заїзди триватимуть до кінця літа, а якщо буде потреба — то й у вересні (якщо буде добра погода). Вік учасників табору «Радіти» - 7-14 років. Зголошуватися на табір — до Миколи Винницького: 096 85 71 456, mykola.vynnytskyy@gmail.com.

Для чого потрібна Ваша допомога? Табір «Радіти» організовано на волонтерських засадах митцями, психологами та іншими небайдужими людьми. Тому, фактично, усі витрати доводиться фінансувати за кошти благодійників. Перебування однієї дитини впродовж тижня в таборі обходиться у 1200 грн: це побутові витрати, харчування, витратні матеріали для майстер-класів, а також корисні подарунки, які нагадуватимуть про гарний відпочинок — дримби від майстрів з Гуцулії, дерев'яні ложки, мішечки з пахучими травами (які дітей навчатимуть збирати і висушувати), а також флешки з фотографіями і відео перебування в таборі та розвиваючими мультфільмами.

Як допомогти?

Банки для збору коштів

Залишайте кошти у точках збору Фонду Вільних і Небайдужих. Вони розташовані у всіх ресторанах мережі Холдингу емоцій !FEST (перелік), а також у крамницях “Два кроки від хати”, пекарнях-кав'ярнях “Братванка”, крамницях сувенірів “Львівські цяцьки”, магазинах правдивої локальної їжі “Дідо”. Усі контакти і адреси на сайті: www.fest.lviv.ua.

Розрахунковий рахунок

Код ЄДРПОУ: 38738541
Найменування банку: АТ "РАЙФФАЙЗЕН БАНК АВАЛЬ"
Розрахунковий рахунок: 26004405654
Код банку (МФО): 325570
Призначення платежу: Благодійна допомога. 

Бофони

Долучитися до !Фонду можна бофоном (за телефоном гарячої лінії LOKAL 0 800 501 494) або гривнею. 

Про табір на Facebook (тут можна побачити фото і відео з табору).