!FEST рекомендує: Виставка від дітей українських Героїв
27.10.15

31 жовтня, у суботу, у Львові відкриють виставку художніх робіт дітей, що зазнали впливу війни - «Тіла. Інтимний простір дитини». Впродовж двох місяців (липня-серпня 2015 року) діти з сімей військовослужбовців, з різних куточків України, займались в арт-терапевтичній майстерні простору “РаДіти”. Ідеєю майстерні була спроба доступитися до емоцій дітей. Простір “РаДіти” був створений з ініціативи психотерапевтів та активістів, з метою реабілітації та відпочинку дітей, що зазнали негативного впливу війни на Сході. Роботи дітей Героїв, створені у таборі, будуть представлені на виставці.

У липні-серпні 2015 року простір “РаДіти” діяв у бойківському селі Недільня що на Прикарпатті (Старосамбірський район, Львівська область). Завдяки матеріальній підтримці благодійного !Фонду Вільних і Небайдужих та меценатів, його змогли відвідати понад 100 дітей українських військових

Творення простору “РаДіти” не відбулося б без Громадської організації “Допомога дітям Героїв”. Вони знайшли дітей військовослужбовців, які відвідали табір, забезпечили значну частину фінансування, а також спальники, намети, каремати, фарби для майстер-класів, продукти харчування.

У просторі особливу увагу надавалось тісній інтеграції дитини з природою, залучення її до мистецтва та творчості, прищеплення здорового способу життя та патріотизму, а також впроваджувались найсучасніші психотерапевтичні та педагогічні практики. До спілкування з дітьми було залучено цілу когорту інтелектуалів, музикантів, художників, природознавців, мандрівників та багато інших цікавих осіб. Окрім того тут дбайливо формувалась атмосфера безпеки, взаємоповаги та довіри, запроваджувались нові підходи в спілкуванні дорослого з дитиною.

Виставка, присвячена дітям, стартує цієї суботи о 16:00 в приміщенні Музею Ідей (вул. Валова, 18а). Прес-конференція щодо виставки — 28 жовтня, у середу, о 12:00 в приміщенні малої сесійної зали Львівської міської ради.

Читайте також: Вільні і Небайдужі. Допомога дітям Героїв