Наближаємо перемогу! Трохи позитиву про зроблене і як долучитись сьогодні
15.07.22
З перших днів повномасштабного вторгнення росії на територію України, наша компанія стартувала низку ініціатив, аби пришвидшити перемогу. Трохи познайомимо з кампаніями, котрі реалізували, і розкажемо про чинні заходи, до яких можна і варто долучитись. Отже. 

1. Наш Фонд вільних і небайдужих відразу працює в кількох напрямах: 

В лютому ми змінили ціль Фонду. Бо зрозуміли, що маємо допомагати і рятувати життя тих, хто постраждав від війни. Весь цей час фонд допомагає українцям з різних міст, які їдуть до Львова, або проїжджають через наше місто — з логістикою, підтримкою стосовно поселень за кордоном тощо.  

В липні, після пройдених нашими працівниками навчань з тактичної медицини, після більше 5000 індивідуальних аптечок, відправлених на схід і південь країни і після дзвінків українських бійців з подяками за те, що їх навчили і за аптечки, які врятували життя, ми обрали нову ціль. 


Зараз збираємо на 10 000+ індивідуальних аптечок IFAK, бо знаємо якими мають бути правильні аптечки, проводимо навчання і працюємо з ініціативами які роблять те ж, тому впевнені, кожна аптечка — це потенційно врятоване життя. 

Закликаємо долучитись. Усі деталі читай тут!  

«Продуктова місія». Годуємо з перших днів повномасштабної війни людей, тимчасово переміщених до Львова. Тих, хто не має можливості подбати про їжу для себе і близьких, тікаючи з власних домівок з-під обстрілів російських окупантів. Працюючи разом з нашими партнерами World Central Kitchen у березні-травні ми досягнули 30 000 порцій їжі в день для біженців. І так щодня, без вихідних. Ініціатива працює не лише у Львові, але й по всіх містах, куди можна дістатись з продуктовою місією, щоб нагодувати українців. І ми далі продовжуємо. 


Набори «Їжа на день». Сформували пакунки «Їжа на день» — це універсальний набір продуктів, розрахований на харчування однієї дорослої людини на одну добу (в разі відсутності гарячої води) або на 1,5 доби (якщо доступ до гарячої води є). Більше 40 000 таких пакунків вже в перші місяці вторгнення росії поїхало по всій території України. 

Більше інформації про виконані цілі фонду можна почитати тут.   

2. Проводимо навчання з тактичної медицини

В лютому стала зрозумілою потреба бути готовими до найгіршого, і ті люди з наших команд, котрі не мали стосунку до військової справи, взялись готувати медичний фронт. Вчились самі, черпали досвід від тренерів з цілого світу, і зараз вже діляться знаннями і вчать охочих тактичній медицині. Власне в часі підготовки, наші хлопці і дівчата навчились формувати правильні аптечки, з цими знаннями ми переходимо до нової цілі фонду, бо вже знаєм що і як. Наші тренери вже навчили понад 1500 військових ЗСУ та ТРО і ми продовжуємо навчати. 

Тож якщо захочеш пройти навчанння, чи хтось з друзів схоче – реєструйся тут і підписуйся на сторінку Мазоху в соцмережах. Саме їхня команда над цим працює.   

 

3. Перерахували бофони, зібрані в нашій спільноті Lokal, на ЗСУ 

В перші дні вторгнення ми оголосили, що бофони, які є на рахунках наших гостей, ми готові перерахувати на потреби наших хлопців і дівчат в найгарячіших точках. Учасники спільноти Lokal зголосилися, і за лічені дні ми зібрали більше 4 мільйонів бофонів і переказали їх на підтримку ЗСУ. Сьогодні також можна долучитись до збору бофонів, ми скеруємо їх на закупівлю аптечок (в додатку Lokal: каталог -> благодійність, «аптечки для військових»). 

4. Авіація Галичини та підтримка Повітряних Сил України 

Проєкт «Авіація Галичини» вже не перший рік підтримує українських пілотів. В березні футболки Авіації Галичини, — як існуючі моделі, так і з новими принтами, – почали розлітатись величезними тиражами по цілому світу. А прибуток з продажу їх Авіація скерувала на закупівлю потрібних речей для наших пілотів, аби ті могли ще краще боронити наше небо. Кілька мільйонів гривень пішли на закупівлю навігаційних систем, позашляховиків, пошиття одягу для Повітряних Сил. 

В квітні Авіація створила окремий фонд і увійшла в ініціативну групу зі збору коштів на винищувачі в кампанії «Купи мені бойовий літак». Збір коштів і пошук потрібних літаків триває, долучайся! 


В цей непростий для країни час, ми об’єднуємось з різними ініціативами та волонтерськими організаціями, щоб підтримати один одного. Це і колекції, присвячені творчості Сергія Жадана, і спільні проєкти з «Повернись живим», іншими. Тож купуючи одяг на сайті Авіації Галичини, ти також наближаєш перемогу. А за оновленнями запрошуємо слідкувати на сторінках бренду

5. Ініціативи пивоварні «Правда»

У перші дні повномасштабного вторгнення, коли кожен старався зробити щось корисне і в тилу, ті працівники пивоварні, що мали досвід з Майдану, почали робити коктейлі молотова. При цьому тарою обрали пляшку з етикеткою Putin Huylo. Це хороший спосіб показати позицію. За кілька днів ми зробили більше 2 тис. коктейлів, передали трохи на блокпости, а ще — в Київ, тоді в столиці воно знадобилось. Проте найбільше ми змогли в такий спосіб залучити іноземних ЗМІ, котрі висвітлювали події, боротьбу і згуртованість українців проти окупанта. Для них — зацікавлених картинкою з ху*лом, — стало в часі розмов та інтерв’ю очевидним, хто є українці і що тут відбувається. 


Згодом, на площі Ринок, 32, в приміщенні Театру пива «Правда» відкрився медіа-центр Україна. Відкрився для того, щоб забезпечити умови роботи іноземних медіа, дати їм можливість висвітлювати події по цілій Україні, бо Львів на той час був чи не єдиним великим буфером для прибуття представників інших цивілізованих країн сюди, щоб транслювати жахливі дії окупанта цілому світу. Вже тепер, медіа-центри відкрились в Києві та Харкові.  

«Brew for Ukraine». В час, коли була тотальна заборона на продаж алкоголю, наша пивоварня  відкрила власні рецепти пива і візуалізації етикеток для використання в цілому світі. Команда Правди почала проводити відкриті варки, в часі яких з пивоварні Юрко Заставний чи Ігор Чертов спілкувались з колегами з-за кордону в форматі онлайн і окрім процесу варіння, розповідали що робиться в нас, пояснювали те, як російські загарбники прийшли в мирні міста нашої держави. Було оголошено про збір (завдяки продажу тих пив, котрі були зварені за нашими рецептами, і не лише) на підтримку України. В той час донації надходили як і на рахунки, зазначені в кампанії, так і в міжнародні фонди, котрі допомагали українцям. Загальна сума надходжень склала більше $ 2 200 000. 

Крім того, для волонтерів в Німеччині розробили етикетку, вони купують в нас пиво, продають на заклади Берліна і заробіток надсилають на підтримку України (медичні речі, їжа, інструменти, дрони тощо). Сюди везуть допомогу, назад — наше пиво. За кошти, котрі надійшли на рахунки Правди, команда придбала кілька позашляховиків, різноманітного обладнання (як то тепловізори, приціли ітп) і відправила нашим хлопцям на фронт. 


Після успішної кампанії і доставлених машинок на фронт, команда Правди не зупинилась. Ми відновили виступи PRAVDA orchestra, а за кошти, зібрані з концертів продовжуємо купувати необхідне на передову. Приходь, пий правильне пиво, а за подіями слідкуй тут.   

6. Як допомагає Видавництво Старого Лева

Ще в лютому, після повномасштабного вторгнення видавництво перерахувало у фонд «Повернися живим» 500 тис. грн. Оскільки багато партнерів видавництва — з Харківщини, ще 250 тис. грн. пішло на закупівлю медикаментів для потреб Харкова. Наша команда організувала збір книжок, а також донейтів для закупівлі видань для дітей і дорослих та доставки їх до бібліотек і центрів підтримки українських біженців з різних країн. Географія відправлених книг охопила такі країни: Литва, Польща, Румунія, Данія, Нідерланди, Чехія, Словаччина, Німеччина, Молдова, Франція, Люксембург, Латвія, Англія, Ірландія, Норвегія, Італія, Швеція, Австрія. Загалом на сьогодні відправлено більше 4 000 книг. Ти також можеш долучитись до збору на ці книги тут

Одна з книгарень-кавʼярень Старого Лева (Львів, вул. Галицька) поєднує свою роботу і збір гуманітарної допомоги для армії та переселенців (їжа, медикаменти, предмети гігієни, одягу). 


Завдяки концерту, організованому Видавництвом Старого Лева та головною редакторкою видавництва Марʼяни Савки, «Львів — Харків. На машини» було зібрано 145 600 грн., на, власне, автомобіль для захисників Харківщини.  На цьому наша підтримка бійців на фронті не спиняється, найближчий івент для купівлі реанімобіля. 

7. Події на !FESTrepublic

Зараз доволі важкий час для того, щоб проводити концерти, літературні вечори, інші події. Хтось сприймає це як недоцільні розваги, для когось боляче спостерігати за тими, хто просто відпочиває в час, коли в країні війна. Але ми переконані — трохи позитивних емоцій, відпочинку, можливості скуштувати шось смачного є завше на часі, ми намагаємось дати цю можливість українцям в різних наших просторах. Бо знаємо, що наші відвідувачі окрім відвідування подій також стараються задля перемоги. Нещодавно на !FESTrepublic відбулись літературні читання Сергія Жадана, за вечір ми разом зібрали більше 600 000 грн, щоб купити позашляховики для захисників Харкова. 


Попри всі обставини, територія !FESTrepublic відновилася на початку квітня та продовжує займатися організацією власних івентів і приймати події організаторів з усіх куточків України: від лекцій з української мови та літературних вечорів до благодійних концертів. Спільними зусиллями івент-організаторів, відвідувачів та артистів вдалося зібрати 1,8 млн. грн в період з квітня по липень. Всі кошти спрямовані у відповідні фонди та ініціативи, що займаються допомогою цивільним та військовим на фронті. 

Слідкуй за подіями і приходь. Онлайн-трансляції з можливістю донатити, для тих, хто не у Львові, тут. 


Кожен заклад, кожен проєкт, вся наша FEST команда старається долучатись до існуючих напрямків, іноді будучи і волонтером для власних ініціатив, аби наблизити перемогу і викинути окупанта з нашої землі. З перших днів вторгнення росії в лютому наші кнайпи частують військових кавою, наші хлопці і дівчата займаються постачанням і гуманітарної допомоги, і різноманітного добра для війська. Наша Школа Вільних та Небайдужих (та вже навіть самі діти ініціюють) проводить події для дітвори зі східних і південних регіонів. Львівська Майстерня Шоколаду постійно донатить кошти на підтримку різних ініціатив. 

!FEST COFFEE MISSION запустило проєкт ROASTED IN UKRAINE на !FESTrepublic, в одному з корпусів на Старознесенській, 24, щоб обсмажчики з цілої країни, котрі не мають змоги використовувати потужності на колишніх локаціях і надалі працювали, давали робочі місця і забезпечували зерном кав'ярні не лише України, а й цілого світу. 

Боротьба триває!