Пивний експеримент: у "Правді" зварили імбирний і темний лагер
13.02.15

Відомий чеський бровар Збишек Шафрата (Zbyšek Šafrata) зварив на сцені Пивного театру "Правда" у Львові два нові сорти пива. Зовсім скоро тут наливатимуть імбирний та темний солодкуватий лагер.

Впродовж двох днів - 10 та 11 лютого - пивовар працював над новими сортами пива.

Для нашої пивоварні це своєрідний експеримент, тому що обидва сорти від Збишека - це лагери (з використанням дріжджів низового бродіння). Як правило, ми варимо елі, з дріжджами верхового бродіння”, - розповів учасник команди Пивного театру “Правда” Дмитро Залевський.

Імбирне пиво. Воно дозріватиме впродовж 6-8 тижнів. Це світле пиво з піною світло-жовтого кольору і яскравим імбирним смаком та ароматом. Міцність: 5,8-6% алкоголю.

"Чорне пиво - класичне темне пиво, зварене у чеській традиції, питкий лагер. Дозріватиме близько 2-3 тижнів. Колір його майже чорний, смак солодовий з дуже м'якою, помірною гірчинкою. Матиме близько 5% алкоголю.

Два пива у "Правді" будуть подавати на розлив.

Нагадаємо, раніше у Пивному театрі “Правда” вже варили пиво броварі з Бельгії: Джеф Гутелен та Олів'є Уенс. Новини про наступні зустрічі з відомими пивоварами у Львові шукайте на нашій сторінці на Facebook.

Додамо, перші два сорти львівського мануфактурного пива “Правда Сила” і “Правда Свято” вже можна придбати у крамничці Пивного театру “Правда” на площі Ринок, 32, тел.: 050 374 49 86.