Гуманітарний штаб: допомагаємо потребуючим жінкам та дітям виїхати до Європи
05.03.22

«Гуманітарний штаб» разом з !Фондом вільних і небайдужих та Львівською міською радою допомагає переселенцям, які не мають фінансів, тимчасово виїхати закордон та отримати там соціальну підтримку.

Перевозимо та розташовуємо:

  1. Жінок та дітей, які не мають фінансової забезпеченості.
  2. Дітей-сиріт, дітей з особливостями, ДЦП, дітей з орфанними та паліативними захворюваннями.
  3. Чоловіків віком до 18 років та після 60-ти.

Зголоситися можна тут

Працюємо з Італією, Іспанією, Португалією, Німеччиною, Францією, Швецією, Швейцарією, Фінляндією, Литвою, Нідерландами, Хорватією, Грецією. Вже відправили до європейських країн понад 2700 людей та здійснили 60+ безпесних трансферів до Європи.

Як відправляємо?

Автобуси з особливим призначенням цільово їдуть в ті прихистки, які нам пропонують країни, що надають допомогу з прийому. 

Якщо ви хочете дістатись в конкретне місто до ваших друзів чи знайомих, то є можливість скористатись потягами в Польщі та по території країн Європи загально з розкладом та їхніми умовами.


Враховуючи воєнний стан в Україні, ви можете обрати статус біженця та отримати з цим статусом можливість прихистку в одній з країн Європи. 

Якщо приймаюча сторона є приватною волонтерською ініціативою, то потрібно уточнити умови перетину в координатора, який вас садить в автобус. Вони волонтери, як і ми, та організовують для вас безпечне місце проживання працюючи безкоштовно за власною волею і бажанням. Вважайте на це у комунікації.

Що означає статус біженця?

Умови в кожній країні можуть бути різними. Ми не можемо дати вам опис, бо їх сотні. Але ви отримаєте безпеку, соціальне житло, а також медичну допомогу. Якщо ви прибуваєте в статусі біженця в конкретну країну, то маєте прийняти запропоновані там умови. 

Якщо хочете мати ті умови, які відповідають вашим потребам, то можете перетинати кордон самостійно без статусу біженця та організовувати перебування в Європі за свій кошт.

Більше інформації про можливості в країнах, що приймають, шукайте тут.

Також ви можете підтримати ініціативу фінансово тут

Для консультації телефонуйте (067) 471 85 85, або пишіть Help@fest.foundation