Куди піти на вихідних у Львові? Літні майданчики та тераси
23.04.21

Львів – це місто зі своїм особливим колоритом, традиціями та ритмом життя. Кава для львів'ян – то не лише напій. Це спосіб життя та форма свободи. Фраза «піти на каву» може мати безліч значень, від рантки до бізнесової зустрічі. Тому для львів'ян кав'ярні та літні майданчики мають своє особливе значення.

Ми підготували список майданчиків та терас, де можна безпечно випити кави та смачно перекусити. 

Відкрита кав'ярня «Біля Діани на Ринку»

Це вже традиційне місце для львів'ян. Цього сезону фірмовою стравою є Багель, більш відомий як бейгл. Мало хто знає, але багель - то галицька страва. Вперше задокументований багель у збірнику законів єврейської громади Кракова у 1696 (за іншими джерелами ще раніше, у 1610). А вже потім байгли разом з єврейськими емігрантами потрапили до Америки і вже там перетворилися у відомі на весь світ бейгли. Час повернутися до коріння. :)

А ще можна випити каву, зварену в Джезві, традиційну, з лаймом чи навіть з ялинковими шишками. То кава, яку пили у Львові завжди, від тих часів, як тут з'явилася кава. Лише в такий спосіб, і то завше був ритуал і час на себе.

Тут так було, є, і, дай бо, буде. 

пл. Ринок, 1


Дуже висока кухня 

Відкрита тераса на даху будинку площі Ринок, 14. Тут особлива атмосфера та краєвид, можна сидіти й тоді, коли падає дощ, бо є особливі кулі. Ресторан не має меню,  приймають замовлення кухарі і готують все, що бажаєш. 

(067) 314 10 71


Ресторація-музей «Гасова лямпа»

Окрім запашної кави є різні п'яні заправки, головне, що має спробувати кожен, — хімічний дослід, а посмакувати можеш найсмачнішими концептуальними стравами «Вечеря либака» чи «Дзядзьо на бамбетлях» або ж скуштувати найкращі «Крильця по-депутатськи». Під боком працює на виніс «Галицька Алхімія», з настоянками на будь-яку потребу. 

(050) 371 09 08


Реберня «Під Арсеналом»

То місце, яке стало легендою гострономії й одним з найвідвідуваніших закладів. Тут не лише ребра, а й страви, які смакуватимуть до посту: скумбрія, авокадо з хумусом, овочі з соусами, салат із помідорів та бринзи. 

(067) 373 41 51


Львівська копальня кави 

Майданчик Львівської копальні кави не раз ставав місцем зустрічі львів'ян. Це місце, де знаються на каві. Крім вже традиційної кави можна спробувати нові смаки й поєднання.

 

(067) 670 61 06


Театр пива «Правда»

Як захотілось відпочити та випити трохи крафтового пива, працює літній майданчик Театру пива «Правда». Тут тобі розкажуть, що таке справжнє львівське пиво, порадять, що посмакувати й дружню розмову заведуть, як є настрій. Також  в крамниці на першому поверсі можна затаритись пляшковим пивом, купити сувенір чи взяти закуски з собою.

 

(050) 374 49 86


Перша львівська ресторація м'яса та справедливости 

Як львівська погода не тішить сонцем, тут можна затишно відпочити, щоб дощ на голову не капав, але й на свіжому повітрі. У меню багацько добрих страв зі стовідсоткового органічного українського м’яса. Серед них і купу стейків, а ще риба й овочі на грилі, смачні салати та десерти. 

 

(050) 430 28 26 


Пструг, хліб та вино

То один з улюблених літніх майданчиків львів'ян. Найсмачніший пструг у Львові, а тепер щей розробили нові методи приготування риби та гарнірів, приходь куштувати. 

 

(067) 314 08 69


Grand Сafe Leopolis

Місце з казковою атмосферою, навколо якого крутиться Львів. Це кав'ярня, яка розповідає про історію міста. Основний продукт меню – найкраще і найсвіжіше у світі тістечко «Леополіс», про яке тобі розкажуть офіціанти, та сніданкові вежі з панськими лігумінами, за якими не раз повертаються львів'яни.

 

(097) 997 55 65


!FESTrepublic

Якщо хочеш відпочити в 20 хвилинах від центру, є добра нагода поїхати на !FESTrepublic, бо 24-25 квітня відкриття !FEST Weekend, далі 2-4 травня, й щовихідних (слідкуй за новинами тут). Як завжди затишна атмосфера, виступи діджеїв, активності для дітей і незмінно крута фотозона, аби було де закарбувати приємні моменти. І неймовірні заходи сонця!

 

На території буде працювати бочка «П'яної вишні», аби була змога випити ліпшої львівської настоянки, «Братванка» зі свіжою випічкою та кавою, для дітей і тих кому до смаку солоденьке будуть «Львівські пляцки», а пивоварня «Правда» наливатиме крафтового пива, й звісно ребра і до ребер. 


Реберня на !FESTrepublic

Не лише на !FEST Weekend, а й цілий тиждень можна приїжджати на ребра без черг й погуляти територією !FESTrepublic.

  

+38 (067) 719 7880

Дотримуємось всіх вимог, щоб наші простори були безпечні, тому не забувай маски й частіше мий та дезінфікуй руки.

Зустрінемось за кавою!